Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

χταποδι μεζες σε βαζο

Χταποδακι μεζες στο βαζο
Ενας πεντανοστιμος μεζες που μπορουμε ευκολα να φτιαξουμε στην κουζινα μας
Παιρνουμε ενα χταποδι,αν ειναι φρεσκο το βαζουμε μια εβδομαδα στην καταψυξη να σιτεψει το κρεας
Βαζουμε το χταποδι ,αφου το καθαρισουμε απο τα εντοσθια,το δοντι και τα ματια,σε μια κατσαρολα,με λιγο ξυδι,2-3 φυλλα δαφνης,5-6 κοκκους πιπερι και λιγο κρασι
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ
Κλεινουμε το καπακι και αφηνουμε να βρασει σε πολυ χαμηλη φωτια
Ελεγχουμε κατα διαστηματα να δουμε αν ψηθηκε
Οταν ψηθει καλα.βαζουμε και το αλατι,περιπου ενα κουταλακι του γλυκου
Για να καταλαβουμε οτι ειναι ετοιμο ,θα πρεπει να κοβεται με τα χερια μας
Αφου ψηθει,το καθαριζουμε με τα χερια μας απο τις επιπλεον μεμβρανες που εχει(αν θελουμε το ασπριζουμε τελειως,δηλαδη πεταμε ολες τις μεμβρανες)
Παιρνουμε ενα βαζο,υπολογιζουμε να χωραει μεσα το χταποδι μας,και τοποθετουμε εναλλαξ,τα πλοκαμια ,αλατι,λιγο σκορδο,δαφνη,ριγανη,κοκκους πιπεριου
Αφου γεμισουμε το βαζο μας,προσθετουμε μια κουταλια ξυδι(μπορουμε και περισσοτερο αναλογως τα γουστα),και γεμιζουμε με ηλιελαιο
Φυλασσουμε στο ψυγειο
Αφηνουμε 2-3 μερες μεχρι να φαμε,για να ενωθουν οι γευσεις και τα αρωματα
Διατηρειται πολυ καιρο στο ψυγειο,απλα πρεπει να φροντιζουμε να ειναι παντα σκεπασμενο με λαδι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου