Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

μαρμελαδα δαμασκηνο

Μαρμελαδα δαμασκηνο
Δαμασκηνα μακροστενα,καθαρο βαρος 2 κιλα
1400γρ ζαχαρη
χυμος λεμονιου
Καθαριζουμε απο τα κουκουτσια τα δαμασκηνα
Αν εχουμε μακροστενα το κουκουτσι βγαινει ευκολα,αν εχουμε βανιλιες θα πρεπει να το βγαζουμε με ενα μαχαιρακι
Τοποθετουμε τα δαμασκηνα σε μια κατσαρολα και προσθετουμε λιγο νερο ,περιπου ενα ποτηρι
Σκεπαζουμε με το καπακι και βραζουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να μαλακωσουν
Αν δεν μας πειραζουν οι φλουδες,χτυπαμε με ενα μιξερ για 1-2 λεπτα τον πολτο και προσθετουμε τη ζαχαρη
Αν δεν τις θελουμε, ριχνουμε τον πολτο σε ενα τρυπητο και ζουλαμε (αφου κρυωσει)μεχρι να μεινουν στο τρυπητο μονο οι φλουδες
Και τοτε προσθετουμε τη ζαχαρη
Βραζουμε μεχρι να δεσει,ανακατευοντας συχνα,χωρις να απομακρυνομαστε για να μη μας κολλησει
Προς το τελος προσθετουμε και τον χυμο απο το λεμονι
Τελεια μαρμελαδα,τωρα που τα δαμασκηνα κοστιζουν 50 λεπετα το κιλο,ειναι πολυ καλη λυση για το σπιτι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου