Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

κρασι μερλοτ

Βραζει το κρασακι μου!!!!
Ξεκινησε με 12 γραδο.τωρα ειναι στο 9
Φαινεται τελειο!Η ζυμωση προχωραει κανονικα!
για οποιον θελει να δοκιμασει να φτιαξει,δεν ειναι τοσο δυσκολο,εγω ξεκινησα πριν 5 χρονια με 50 κιλα...στο μπαλκονι του σπιτιου μου
Αγοραζουμε 50 κιλα κρασοσταφυλλα,25 ευρω
Αγοραζουμε 1 βαρελι 60 κιλων περιπου 20 ευρω
Φροντιζουμε να εχουμε κουβαδες και στραγγιστηρια
Καθαριζουμε τις ρογες απο τα κοτσανια
Σε μια λεκανη πλαστικη τα παταμε λιγα λιγα και τα ριχνουμε στο βαρελακι
Αφου τα πατησουμε ολα,τα σκεπαζουμε με 1 πανι
Θα δουμε την επομενη μερα να αρχισει να φουσκωνει
Αυτο δειχνει οτι το κρασι μας αρχισε να ζυμωνει
Καθε μερα ανακατευουμε τα σταφυλια ετσι ωστε αυτα που βρισκονται στην επιφανεια να πατιουντε παλι μεσα
Θα περασουν περιπου 20 μερες
Οταν περασουν 15-20 μερες στραγγιζουμε τα σταφυλια ,με ενα τρυπητο για μακαρονια και πεταμε τις φλουδες
Αφηνουμε παλι για μερικες μερες,περιπου αλλες 10-15
Παιρνουμε ενα σκευος μεγαλο,βαζουμε ενα στραγγιστηρι με ενα τουλι και περναμε παλι το κρασι μας
Θα δουμε οτι στον πατο εχει μαζευτει λασπη,την πεταμε
Βαζουμε το κρασι σε μπουκαλια μεγαλα μακρυα απο ζεστη και φως(στην ντουλαπα του μπαλκονιου ειναι καλα)κλεινουμε και αφηνουμε μεχρι τα Χριστουγεννα να καθαρισει τελειως
Θα βγει περιπου 20-25 λιτρα,οτι πρεπει για τα Χριστουγεννα

ΠΡΟΣΟΧΗ,ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΣΑΚΧΑΡΑ
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΡΑΔΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ PRACTIKER ΚΑΝΕΙ 20 ΕΥΡΩ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΔΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου