Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

τσατνευ μελιτζανας

Τσατνευ μελιτζανας και πιπεριας
Φτιαχνω τσατνευ πρωτη φορα


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ
8 κρεμμυδια
2 σκελιδες σκορδο
4 κοκκινες πιπεριες
2 καυτερες πιπεριες
3 μελιτζανες
9 ντοματες ρομα
5 κουταλιες ζαχαρη
1 1/2 κουταλια αλατι χοντρο
2 κουταλιες λαδι
1 φλυτζανι κοκκινο κρασι
1/2 φλυτζανι μηλοξυδο
1 κουταλια μπαλσαμικο
1 κουταλια σουπας κουκουναρι
2 κουταλιες θυμαρι
1 κουταλακι κυμινο
λιγο φρεσκο θρουμπι
1 κουταλακι αποξηραμενη κοκκινη πιπερια
Καθαρισα και εκοψα τις μελιτζανες σε κυβους και τις εβαλα για λιγη ωρα στο νερο
Ζεματισα και ξεφλυδισα τις ντοματες
Εβαλα το λαδι στην κατσαρολα να καψει ελαφρα και προσθεσα τα κρεμμυδια και τα σκορδα χοντροκομμενα
Προσθεσα τις μελιτζανες,τις πιπεριες κομμενες σε κυβους,τις ντοματες κομμενες,και ολα τα υπολοιπα υλικα
Εβρασα στην αρχη σε δυνατη φωτια που σταδιακα την χαμηλωνα για να μην κολλησει
Δοκιμαζα συνεχει μεχρι να καταληξω σε αυτον τον συνδυασμο
Αποστειρωσα μερικα βαζα των 300 γρ,και μολις εδεσε το τσατνευ το εβαλα μεσα,εσφιξα τα καπακια και τα γυρισα αναποδα να σφραγισουν καλα.
Σκεπασα με 2 πετσετες για να κρατηθει η θερμοτητα
Θα τα αφησω ετσι για 24 ωρες
Η γευση ειναι γλυκια,ελαφρα ξινη και ελαφρα καυτερη
Ειναι πολυ νοστιμο!
Μπορουμε να αυτοσχεδιασουμε αναλογα με τα γουστα μας
Για πιο ξινο βαζουμε πιο πολυ ξυδι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου