Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

μαρμελαδα κυδωνι ροδι

Μαρμελαδα κυδωνι ροδι
1 κιλο κυδωνια καθαρισμενα απο φλουδες και κουκουτσια
χυμος απο 3-4 ροδια
700-800 γρ ζαχαρη
χυμος απο 1 λεμονι
προαιρετικα αμπαροριζα

Αν θελουμε την μαρμελαδα αλοιφη,βραζουμε τα κυδωνια με τον χυμο του ροδιου και μετα τα πολτοποιουμε στο μουλτι
Προσθετουμε και τη ζαχαρη και βραζουμε μεχρι να δεσει η μαρμελαδα.Προς το τελος ριχνουμε και την αμπαροριζα και τον χυμο λεμονιου
Προσοχη γιατι πηζει γρηγορα και πρεπει να το ανακατευουμε να μην κολλησει
Ισως χρειαστει να προσθεσουμε λιγο νερο
Αν θελουμε να γινει κοκκινη(οπως η δικη μου) βραζουμε σε σιγανη φωτια

Αν θελουμε τα κυδωνια κομματακια,τα περναμε στον ψιλο τριφτη
Προσθετουμε τον χυμο ,τα κυδωνια και τη ζαχαρη και βραζουμε μεχρι να δεσει

Εγω επειδη τα κυδωνια μου δεν ηταν καλα,αναγκαστικα τα εβρασα και τα περασα απο το μουλτι

Αν παλι εχετε πιο πολλα ροδια,βγαζετε τον χυμο τους(ειτε στον στιφτη ειτε στον αποχυμωχτη,αφου ξεχωρισετε τα σπορακαι),και προσθετετε 2-3 κυδωνια πολτοποιημενα μαζι με τη ζαχαρη.Γινεται τελεια μαρμελαδα.Τα κυδωνια τα βαζουμε γιατι εχουν πολυ πηκτινη και ετσι μπορουμε να δεσουμε την μαρμελαδα μας.Με τον ιδιο τροπο μπορουμε να φτιαξουμε και μαρμελαδα ροδι με 2-3 μηλα.
Με σκετο χυμο ροδιου δεν γινεται,εκτος και αν προσθεσετε πηκτινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου