Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΥΛΙΚΑ
2-3 κροκους αυγων
300γρ ηλιελαιο
χυμος απο 1/2 λεμονι
1 κουταλια μουσταρδα
αλατι
Τα υλικα να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου
Σε ενα μπωλ,βαζουμε τους κροκους,τη μουσταρδα και το αλατι και τα ανακατευουμε καλα
Μετα αρχιζουμε και ριχνουμε σταγονα σταγονα το ηλιελαιο και το χτυπαμε με το μιξερ σε σταθερη χαμηλη ταχυτητα
Θα δουμε οτι σιγα σιγα η μαγιονεζα θα αρχισει να δενει
Συνεχιζουμε ριχνοντας λιγο λιγο το λαδι και συγχρονως αρχιζουμε να ριχνουμε σταγονα σταγονα και τον χυμο του λεμονιου
Το λεμονι δεν το ριχνουμε ολο ,το δοκιμαζουμε να δουμε αν μας αρεσει(για να μη μας γινει ξινη η μαγιονεζα)Αποθηκευουμε σε βαζο και το διατηρουμε για ενα μηνα στο ψυγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου