Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΜΠΕΜΠΕΚΟ

Γλυκο βερυκοκο

1 κιλο βερυκοκα μπεμπεκο(προσοχη να κανετε δοκιμη αν βγαινει το κουκουτσι ευκολα)
1 κιλο ζαχαρη
1 κουταλακι ξινο(κιτρικο οξυ)
χυμος απο ενα λεμονι
ασβεστονερο(1 κουταλια σουπας σε2 λιτρα νερο)
Πλενω και καθαριζω τα βερυκοκα,πρωτα απο το κουκουτσι(εγω εβγαλα τα κουκουτσια με την αναποδη πλευρα απο τον αναδευτηρα του μιξερ) και μετα με ενα κοφτερο μαχαιρακι καθαριζω απο τη φλουδα
Εντωμεταξυ εχουμε ετοιμασει το ασβεστονερο και ριχνουμε μεσα τα καθαρισμενα βερυκοκα,φροντιζοντας να καλυπτονται απο το ασβεστονερο(τοποθετουμε ενα πιατο επανω)
Τα αφηνουμε ετσι για 3-4 ωρες
Βγαζουμε τα βερυκοκα απο τον ασβεστη και τα πλενουμε καλα μεχρι το νερο μας να βγαινει καθαρο(αν θελουμε τα ριχνουμε σε βραστο νερο για 1 λεπτο για να φυγει τελειως ο ασβεστης)
Γεμιζουμε μια λεκανη με νερο και διαλυουμε μεσα το ξινο
Βαζουμε μεσα τα βερυκοκα για 1 ωρα τοποθετωντας ενα πιατο απο πανω
Ετοιμαζουμε ενα σιροπι με ενα ποτηρι νερο και το 1 κιλο ζαχαρη
μολις αρχισει να δενει το σιροπι ριχνουμε μεσα τα βερυκοκα αφου πρωτα τα εχουμε στραγγισει σε ενα τρυπητο χωρις να τα ξεπλενουμε απο το ξινο
Αφηνουμε να βρασει το γλυκο μεχρι να αρχισει να βγαζει φουσκαλες
Κλεινουμε τη φωτια,σκεπαζουμε με πετσετα και αφηνουμε μεχρι την αλλη μερα
Την επομενη μερα ,θα παρατηρησουμε οτι το σιροπι μας νερουλιασε,θα ξαναβρασουμε μεχρι να ειμαστε ικανοποιημενες απο το σιροπι
Μπορουμε να βαλουμε λιγο σιροπι στο ψυγειο για να ελεγξουμε το δεσιμο
Προς το τελος προσθετουμε και το χυμο λεμονιου
Αποθηκευουμε σε καθαρα αποστειρωμενα βαζακια
Καλη επιτυχια!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου