Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ

1 κιλο μουσμουλα καθαρισμενα
800 γρ ζαχαρη
χυμος απο 1 λεμονι
προαιρετικα ψιλοκομμενες φλουδες εσπεριδοειδων(εγω εβαλα φλουδες λεμονιου)
Πλενουμε και καθαριζουμε τα μουσμουλα απο τα κουκουτσια
Τα περναμε απο το μουλτι και μετα ειτε απο το μυλο λαχανικων ειτε απο τρυπητο
Ζυγιζουμε τον πολτο
Για ενα κιλο πολτου χρησιμοποιησα 800 γρ ζαχαρη και τις φλουδες απο 1 λεμονι
Βραζουμε μεχρι να δεσει
Σκεπαζουμε με πετσετα μεχρι την επομενη μερα
Ελεγχουμε παλι το δεσιμο της μαρμελαδας και αν χρειαστει ξαναβραζουμε
Αποθηκευουμε σε καθαρα αποστειρωμενα βαζακια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου