Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑΚΙ

γλυκο καρυδακι
Αγριο καρυδακι μαζεμενο απο το Λιβαδι
Πολυ δυσκολο γλυκο,αλλα και πολυ ωραιο!
1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΑ ΓΑΡΥΦΑΛΑΚΙΑ Η ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ
Αφου τα μαζεψα,τα επλυνα,τα τρυπησα σε διαφορα σημεια με ενα σουβλι και τα εβαλα σε νερο για 3 ημερες ,ανανεωνοντας το 3 φορες την ημερες για να ξεπικρισουν
Μετα, σε μεγαλο ταπερ διελυσα 2 κουταλιες ασβεστη σε 2 λιτρα νερο
Τα αφησα 12 ωρες φροντιζοντας να ειναι τα καρυδακια μεσα στο ασβεστονερο
Τα ξεπλυνα καλα,και τα εβαλα να ζεματιστουν σε καθαρο νερο 3 φορες για 3-5 λεπτα ,ετσι ωστε να ξεπλυθει καλα το ασβεστονερο
(Μετα το τριτο ξεπικρισμα τα εβαλα σε νερο οπου ειχα στιψει ενα λεμονι)
Δοκιμασα να δω αν ξεπικρισαν
Αφου ξεπικρισαν εβαλα σε μια κατσαρολα 1 κιλο νερο με ενα κιλο ζαχαρη να βρασουν μεχρι να γινει ενα καλα δεμενο σιροπι
Προσθεσα και τα καρυδακια αφου προηγουμενως τα ειχα στραγγιξει σε απορροφητικο χαρτι κουζινας
Αφησα να βρασει αλλα 15 λεπτα απο την ωρα που ξεκινησε ο βρασμος,εσβησα τη φωτια,τα σκεπασα με μια πετσετα και περιμενα μεχρι την αλλη μερα
Την αλλη μερα ειδα οτι το σιροπι μου λιγο νερουλιασε,ετσι τα ξαναεβρασα .Αυτο εγινε 3 μερες.Την τριτη μερα προσθεσα και το χυμο απο το δευτερο λεμονι,και αποθηκευσα στα βαζα
Πολυ με ταλαιπωρησε το γλυκακι.....
......Θελει πολυ υπομονη.....
Αλλα αν πεσουν καρυδακια στα χερια σας δοκιμαστε να φτιαξετε εστω και σε μικρη ποσοτητα
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου