Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

1 κιλο βερυκοκα καθαρισμενα απο το κουκουτσι
700 γρ ζαχαρη
χυμος απο ενα λεμονι
Πλενουμε και ανοιγουμε τα βερυκοκα για να πεταξουμε το κουκουτσι
Δεν χρειαζεται να τα περασουμε απο το μουλτι
Τα βαζουμε σε κατσαρολα μαζι με τη ζαχαρη και τα σιγοβραζουμε σκεπασμενα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη
Μολις λιωσει η ζαχαρη βγαζουμετο καπακι και δυναμωνουμε τη φωτια
Προσεχουμε γιατι φουσκωνει
Δεν φευγουμε απο την κατσαρολα ,ανακατευουμε συχνα προσεχοντας μη μας κολλησει
Προσοχη γιατι οσο πλησιαζει στο τελος πιτσιλαει πολυ
Λιγο πριν το τελος στιβουμε μεσα ενα λεμονι
Αφηνουμε λιγο ακομη να βρασει και αφου σβησουμε τη φωτια το σκεπαζουμε με μια πετσετα και το αφηνουμε εως την αλλη μερα
Την επομενη μερα ελεγχουμε την μαρμελαδα και αν χρειαστει την ξαναβραζουμε
Αποθηκευουμε σε καθαρα αποστειρωμενα βαζακια
Καλη επιτυχια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου