Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

γλυκο του κουταλιου βυσσινο
1 κιλο βυσσινα καθαρισμενα απο το κουκουτσι
1 κιλο ζαχαρη
1 ποτηρι νερο
1 κουταλακι ξινο η ο χυμος απο ενα λεμονι
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κουκουτσια απο τα βυσσινα
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το ειδικο εργαλειο αφαιρεσης κουκουτσιων η την αναποδη πλευρα απο ξυλινο σουβλακι
Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη ,αφηνουμε λιγο να δεσει το σιροπι και μετα προσθετουμε και τα βυσσινα
Βραζουμε μεχρι να δεσει παλι το σιροπι μας
Σκεπαζουμε την κατσαρολα με μια πετσετα και το αφηνουμε μεχρι την επομενη ημερα
Ελεγχουμε παλι το σιροπι ,βραζουμε λιγο ακομη,προσθετουμε και το χυμο του λεμονιου και αποθηκευουμε σε καθαρα αποστειρωμενα βαζακια
ΠΡΟΣΟΧΗ!ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ !τα βυσσινα τα καθαριζουμε μεσα σε ενα τρυπητο που το εχουμε τοποθετησει σε ενα μπωλ ετσι ωστε να μη χασουμε το χυμο που βγαζουν την ωρα που τα καθαριζουμε!Τον χυμο τον ριχνουμε στο νερο με τη ζαχαρη για να βρασει.
Υπεροχο γλυκακι που συνοδευει τελεια το παγωτο η το γιαουρτι το καλοκαιρι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου