Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ


λικερ φραουλας
1 κιλο φραουλες
800 γρ ζαχαρη
1 λιτρο αλκοολ περιπου(οση ποσοτητα θα ειναι ο ζωμος απο τις φραουλες)(η γραπα,η βοτκα, η τζιν)
Βαζουμε τη ζαχαρη με τις φραουλες σε ενα βαζο για 10 ημερες στο ψυγειο

Στραγγιζουμε (χωρις να πιεσουμε)μετραμε με ενα φλυτζανι το ζωμο της φραουλας και προσθετουμε ιδια ποσοτητα σε  αλκοολ.
Αφηνουμε στο βαζο για αλλες 15-20 ημερες
Σουρωνουμε με χαρτι κουζινας η φιλτρο καφε
Γεμιζουμε τα μπουκαλια μας
Ενα υπεροχο δροσιστικο λικερακι για τις ζεστες νυχτες του καλοκαιριου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου