Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ
Τώρα που τα βύσσινα είναι στον καιρό τους ας φτιάξουμε υπέροχη δροσιστική βυσσινάδα
Θα χρειαστούμε:
2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια και τα κουκούτσια
Τώρα θέλουμε να πάρουμε τον χυμό τους
Αν έχουμε αποχυμωτή τα περνάμε από αυτόν
Αν δεν έχουμε,βάζουμε ένα τρυπητό για μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπωλ,και ρίχνουμε μέσα στο τρυπητό τα βύσσινα,και τα πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε όλο το χυμό τους
Τον χυμό από τα βύσσινα τον βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη να βράσει μέχρι να αρχίσει να δένει (περίπου από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει 15 λεπτά)
Αφήνουμε το σιρόπι μας έως την αλλη μέρα η μέχρι να κρυώσει καλά
Την επόμενη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι,πρέπει να είναι σαν αραιό μέλι,δηλαδή να είναι ρευστό
Δεν πρέπει να είναι πολύ δεμένο γιατί δεν θα διαλύεται στο νερό
Ξαναβράζουμε λίγο ,προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι,και αποθηκευουμε σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο
Όταν θέλουμε να πιουμε βάζουμε σε ένα ποτήρι περίπου 2 δάχτυλα σιρόπι και το υπόλοιπο το γεμίζουμε με νερό η σουρωτή
Τέλειο δροσιστικό αναψυκτικό!
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου