Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ ΣΕ ΒΑΖΟ

1 κιλο γαυρος
αλατι χοντρο
ξυδι λευκο
ηλιελαιο
4-5 φυλλα δαφνης
λιγα κουκουτσια μαυρο πιπερι
Πλενουμε και καθαριζουμε το γαυρο απο τα κεφαλια και τα εντοσθια
Αφαιρουμε τη ραχοκοκαλια και φιλεταρουμε τα ψαρια
Σε ενα ταπερ αραδιαζουμε με τη σειρα τα φιλετακια μας και τα πασπαλιζουμε με χοντρο αλατι
Συνεχιζουμε με δευτερη σειρα και πασπαλιζουμε παλι με το αλατι
Επαναλαμβανουμε μεχρι να τελειωσουν τα ψαρια
Κλεινουμε το ταπερ και το βαζουμε στο ψυγειο για 24 ωρες
Ξεπλενουμε καλα τα ψαρια τα στραγγιζουμε και τα αραδιαζουμε παλι στο ταπερ με τη σειρα
Τα σκεπαζουμε με το λευκο ξυδι
Τα αφηνουμε 3-4 ωρες μεχρι να ασπρισουν καλα
Στραγγιζουμε απο το ξυδι και χωρις να τα ξεπλενουμε τα τοποθετουμε σε βαζα
Προσθετουμε τα αρωματικα μας γεμιζουμε τα βαζα με ηλιελαιο και τα συντηρουμε στο ψυγειο
Καθε φορα που αφαιρουμε ψαρακια ελεγχουμε το λαδι και αν χρειαστει συμπληρωνουμε
Δεν πρεπει η επιφανεια των ψαριων να ειναι εξω απο το λαδι
Διατηρουνται για πολυ καιρο στο ψυγειο
Απο την επομενη μερα ειναι ετοιμα να τα απολαυσουμε με το τσιπουρακι μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου