Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

ΛΙΚΕΡ ΤΕΝΤΟΥΡΑ

ΛΙΚΕΡ ΤΕΝΤΟΥΡΑ
5 ξυλακια κανελας
20 γαρυφαλα
φλουδες απο 2 πορτοκαλια πλυμενες και ξυσμενες ελαφρα
350 ml γραπα
ολα αυτα τα βαζουμε σε ενα βαζο τα κλεινουμε με το καπακι και τα αφηνουμε για 30-40 μερες σε σκοτεινο ντουλαπι
Μετα την παροδο του χρονου ,σουρωνουμε το αλκοολ,μετραμε το υγρο και κανουμε το σιροπι μας.
Οσα φλυτζανια αλκοολ εχουμε τοσα φλυτζανια ζαχαρη θα βαλουμε
Δενουμε καλα το σιροπι μας,και μολις κρυωσει το ενσωμαυωνουμε με το αλκοολ.
Αφηνουμε αλλες 15-20 ημερες να ενωθουν τα αρωματα και το αποθηκευουμε σε μπουκαλακι σε ντουλαπι
Αν σας αρεσει το αρωμα της κανελας με το γαρυφαλο,ειναι φανταστικο το λικεςρακι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου