Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 κιλο φραουλες
800 γρ.ζαχαρη
1/2 κουταλακι ξινο(κιτρικο οξυ)
Βαζουμε τις φραουλες με τη ζαχαρη σε ενα μπωλ,τις σκεπαζουμε και τις αφηνουμε μεχρι την επομενη μερα,η εως οτου λιωσει η ζαχαρη.
Σουρωνουμε και βραζουμε το υγρο μας μεχρι να δεσει
Προς το τελος προσθετουμε και το ξινο,βραζουμε λιγο ακομη,ελεγχουμε το σιροπι μας και αποθηκευουμε σε μπουκαλι η σε βαζο
Μπορουμε να ελεγξουμε το σιροπι μας βαζοντας λιγο σε ενα φλυτζανακι στο ψυγειο να κρυωσει
Αν φτιαξουμε πολυ μπορουμε να το αποθηκευσουμε σε βαζακια Σφραγιζουμε με τα καπακια , τα αναποδογυριζουμε μεχρι να κρυωσουν και ετσι εχουμε για ολο το καλοκαιρι υπεροχο αρωματικο σιροπι για το παγωτο μας,το γιαουρτι η και σαν γαρνιτουρα για τα γλυκα μας
Ακομη αν το αναμιξουμε σε αναλογια 1:8(1 μερος σιροπι 8 μερη νερο)με σουρωτη η ακομη και με παγωμενο νερο,εχουμε ενα τελειο δροσιστικο αναψυκτικο για τις ζεστες ημερες του καλοκαιριου
Ειναι παρα πολυ ευκολο!
Τις φραουλες που μενουν μπορειτε να τις φτιαξετε μαρμελαδα
Δεν θα ειναι τοσο κοκκινες,αλλα αν δεν θελετε να τις πεταξετε μπορειτε να τις αξιοποιησετε φτιαχνοντας μαρμελαδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου