Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ
Φλουδες απο λεμονια ακερωτα
ζαχαρη
αλκοολ
1 ξυλακι κανελας-1-2 γαρυφαλα(προαιρετικα)
Με ενα κοφτερο μαχαιρακι παιρνουμε πολυ λεπτες φλουδες απο λεμονια(προσπαθωντας να μην παρουμε καθολου ασπρο)
Γεμιζουμε με τις φλουδες ενα βαζο του κιλου,προσθετουμε και το αλκοολ και τα μυρωδικα και αφηνουμε σε σκοτεινι μερος για 1 μηνα
Μετα την παροδο του χρονου,σουρωνουμε και μετραμε το αλκοολ
Αναλογως ποσα φλυτζανια αλκοολ εχουμε θα φτιαξουμε το σιροπι μας
Αν π.χ. εχουμε 3 φλυτζανια αλκοολ θα βαλουμε σε κατσαρολα 3 φλυτζανια αλκοολ και 3 φλυτζανια ζαχαρη και θα φτιαξουμε ενα σιροπι καλα δεμενο
Μολις δεσει το σιροπι μας,αφηνουμε να κρυωσει και το ενωνουμε με το αλκοολ
Τοποθετουμε το λικερ σε σκοτεινο μερος για 2-3 εβδομαδες να ενωθουν τα αρωματα και μετα το βαζουμε σε μπουκαλια
Αν θελουμε το εχουμε στο ψυγειο για να το απολαμβανουμε παγωμενο το καλοκαιρι
Με τον ιδιο τροπο μπορουμε να φτιαξουμε ολα τα εσπεριδοειδη,και να αυτοσχεδιασουμε με τα αρωματα
Το χρωμα μου βγηκε πολυ ωραιο ,πιθανον απο την προσθηκη της κανελας
Η κανελα δεν σκεπαζει το αρωμα του λεμονιου,αν ομως δεν μας αρεσει μπορουμε να την παραλειψουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου