Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΗΛΟ

ΜΗΛΟ ΜΠΑΛΙΤΣΑ
1 κιλο σκληρα μηλα (εγω χρησιμοποιησα futzi μηλα γιατι ειναι τραγανα)κομμενα σε μπαλιτσες με το ειδικο εργαλειο
1 κιλο ζαχαρη
1 κιλο νερο
1/2 κουτ. ξινο η χυμος απο ενα λεμονι
για τις μπαλιτσες θα χρειαστουμε εξτρα το χυμο απ
ο 1 ακομη λεμονι
Καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε μπαλιτσες
Τις μπαλιτσες τις ριχνουμε σε ενα μπωλ με νερο οπου εχουμε ριξει το χυμο απο ενα λεμονι(για να μη μαυριζουν)
Αφηνουμε τις μπαλιτσες για 1 -2 ωρες περιπου για να σφιξουν
Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη μεχρι να δεσει το σιροπι
Μολις το σιροπι δεσει προσθετουμε και τις μπαλιτσες
Βραζουμε λιγο ακομη μεχρι να αρχισει να βγαζει αφρους το γλυκο μας
Σβηνουμε τη φωτια,σκεπαζουμε με πετσετα μεχρι την επομενη μερα
Την αλλη μερα ελεγχουμε το σιροπι μας,λογικα θα εχει βγαλει νερο
Ξαναβραζουμε μεχρι να δεσει παλι το σιροπι μας,αν εχουμε θερμομετρο κουζινας η θερμοκρασια πρεπει να φτασει στους 105 βαθμους
Οσο ειναι ζεστα αποθηκευουμε σε πλυμενα και αποστειρωμενα βαζακια
Σφραγιζουμε με καινουρια καπακια,αναποδογυριζουμε μεχρι να κρυωσουν καλα,και αποθηκευουμε σε ντουλαπι
Διατηρειται για 1 χρονο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου