Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ(ΝΤΙΠ)ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΛΑ ΜΩΡΑΙΤΟΥ(αμερ.γεωρ.σχολη:LEARNING FOR LIFE)
ΥΛΙΚΑ:
400γρ κοκκινες καυτερες πιπεριές
600γρ πιπεριές φλωρίνης
2 κουταλιες σούπας χοντρό αλάτι
200-250 γρ ζάχαρη
1 κουπα κόκκινο κρασί
1 φλ. του καφέ ξύδι μπαλσάμικο
 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε τα κοτσάνια(δεν αφαιρούμε τα σπόρια)
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πιπεριές κομμένες σε φέτες μαζί με το κρασί και το αλάτι να βράσουν μέχρι μα μαλακώσουν


Μόλις ετοιμαστούν τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών


Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό της πιπεριάς μαζί με τη ζάχαρη,το ξύδι και τον ζωμό από το κρασί και βράζουμε εως ότου να εξατμιστούν όλα τα υγρά
Προσοχή γιατί προς το τέλος θα αρχίσει να πιτσιλάει πολύ
Η υφή της πρέπει να είναι όπως η κέτσαπ
 



Αποθηκεύουμε σε καθαρά  αποστειρωμενα βαζάκια
Συνοδευει τέλεια ψητά κρέατα,σάντουιτς 




Τις φλούδες και τα σπόρια τις απλώνουμε στο ταψί του φούρνου
Ανάβουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς με αέρα
Βάζουμε ένα κουτάλι στην πόρτα του φούρνου για να φεύγει η υγρασία
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά περίπου μισή ώρα,ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Είναι έτοιμα όταν μπορούμε να τα τρίψουμε με τα χέρια μας  (να γίνει όπως το μπούκοβο)
Καλό είναι το βαζάκι μας να μην το κλείσουμε με καπάκι  (για τυχόν υγρασία)
Το κλείνουμε με ένα πανάκι που το στερεώνουμε με λαστιχάκι
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου