Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
ΥΛΙΚΑ :
Ζυμη:
4 κουπες αλευρι μανα
4 κουταλιες σουπας ηλιελαιο
2 κουταλιες σουπας ξυδι
1 κουταλια κοφτη σουπας αλατι
2 κουπες κρυο νερο
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:
1 κουπα ελαιολαδο
προαιρετικα νισεστες
ΓΕΜΙΣΗ:
½ κιλο τυρι(φετα,λευκο,μυζηθρα ότι εχετε)
2 αυγα
½ κεσεδακι στραγγιστο γιαουρτι
Λιγο λευκο πιπερι



Σε ένα μεγαλο μπωλ βαζουμε το αλευρι,το αλατι ,το ηλιελαιο ,το ξυδι και τη 1 κουπα νερο
Ανακατευουμε και προσθετουμε σιγα σιγα το υπολοιπο νερο(οσο παρει για να γινει μια απλη ζυμη)
Δεν χρειαζεται ζυμωμα
Πλαθουμε σε 10 μπαλιτσες περιπου οσο 1 μανταρινι
Σκεπαζουμε με μεμβρανη και το βαζουμε στο ψυγειο για 1-2 ωρες
Ετοιμαζουμε τη γεμιση ανακατευοντας όλα τα υλικα μας

Παιρνουμε μια μια μπαλιτσα την αλευρωνουμε με μια κουταλια νισεστε (η αλευρι)και ανοιγουμε φυλλο με τον πλαστη
Την τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι
Με ένα πινελο αλειφουμε με λαδι ολο το φυλλο
Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο και αφου φτιαξουμε 5 φυλλα προσθετουμε και τη γεμιση
Φτιαχνουμε ένα ένα και τα υπολοιπα φυλλα και τα βαζουμε στο ταψι
Λαδωνουμε παλι με το πινελο
Χαραζουμε την πιτα
Ψηνουμε στους 180-200 βαθμους με αερα περιπου ¾-1 ωρα
Καλη ορεξη!



Τη συνταγη και τον τροπο παρασκευης τα πηρα από τη Σουλα στο Μεσογειακο κελαρι(http://www.afs.edu.gr/page/default.asp?id=2860&la=1)
Τα μυστικα:
Δεν ζυμωνουμε πολύ
Χρησιμοποιουμε κρυο νερο
Σε κάθε φυλλο αλειφουμε με ελαιολαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου