Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ


Υπέροχη χρυσαφένια μαρμελάδα από κίτρινη κολοκύθα
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σάρκα κολοκύθας
1 κιλό ζάχαρη
Τον πολτό από 1 μήλο
Φλούδες πορτοκαλιου η νερατζιού
Χυμός από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπικρίζουμε και βράζουμε τις φλουδες του πορτοκαλιου
Τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα
Πολτοποιούμε στο μούλτι το μήλο
Ρίχνουμε την τριμμένη κολοκυθα,το μήλο,τις φλούδες και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Μόλις λιώσει η ζάχαρη δυναμώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα προσέχοντας να μη μας κολλήσει

Ξαφρίζουμε αν χρειάζεται
Μόλις δέσει προσθέτουμε και τον χυμό από το λεμόνι βράζουμε λίγο ακόμη και την αδειάζουμε σε καθαρά βάζα,σφίγγουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν καλά
Τα αποθηκευουμε σε ντουλάπι
Αν εχουν σφραγίσει καλά διατηρούνται 1 χρόνο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου