Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ


ΓΛΥΚΟ  ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
1κιλό μικρά ακτινίδια καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από 2 λεμόνια
4 κούπες νερό

Γεμίζουμε 1 σκεύος με νερό προσθέτοντας τον χυμό των 2 λεμονιών
Βάζουμε μέσα τα καθαρισμένα ακτινίδια και τα αφήνουμε 3 ώρες να σφίξουν
Ετοιμάζουμε  το σιρόπι με 4 κούπες νερό και 3,5 κούπες ζάχαρη(περίπου 1 κιλό)
Βράζουμε μέχρι να δέσει καλά
Ρίχνουμε τα ακτινίδια. Βράζουμε κι αυτά για 10-20 λεπτά(εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα δέσει).
Προσέχουμε πολύ γιατί φουσκώνει
Ξαφρίζουμε
Προς το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού
Μόλις δέσει το γλυκό μας αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Ελέγχουμε το σιρόπι μας και αν χρειαστεί το ξαναβράζουμε
Αποθηκεύουμε σε καθαρά αποστειρωμένα βαζάκια
Καλή επιτυχία!

Προσοχή,δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την κατσαρόλα γιατί φουσκώνει πολυ!
Τα ακτινίδια δεν πρέπει να είναι αγουρα,(γιατί το εσωτερικό τους θα είναι πολύ σκληρό  και δεν θα τρώγεται)
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου