Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ

Μαρμελάδα κυδώνι
Υλικά:
1 κιλό κυδώνια πλυμένα και καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κλωνάρι αμπαρόριζα
2 ποτήρια νερό

Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε  από το multi
Bάζουμε σε μία κατσαρόλα τα κυδώνια,τη ζάχαρη και το νερό.Βράζουμε στην αρχή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά δυναμώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας προσέχοντας να μη μας κολλήσει
Ενδιάμεσα προσθέτουμε  την αμπαρόριζα
Στο τέλος βάζουμε και το χυμό λεμονιού αφήνοντας να πάρει μια ακόμα τελευταια βράση

Βάζουμε στα αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε καλά με το καπάκι τους και τα γυρνάμε ανάποδα.


 

Αν θέλουμε η μαρμελάδα να γίνει αλοιφή,βράζουμε τα κυδώνια και μετά τα περνάμε από το multi

Tαιριάζει τέλεια με γιαούρτι
Μπορούμε να φτιάξουμε με τις μαρμελάδες,πάστα φλώρα,μηλόπιτες,στρούντελ,ρολό μαρμελάδας,σκαλτσούνια,πτι φουρ και πολλά άλλα γλυκά


2 σχόλια:

  1. ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟ....ολα ειναι πολυ νοικοκυρεμενα εδω μεσα...καλως ηρθες στη γειτονια...θα το κανω σημερα κ θα περασω να σου πω τα νεοτερα.....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...γλυκια σαν τα καλουδια σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περασα να σου πω...............εγινε αναρπαστο ....η μεγαλη κορη το τσακισε κ σημερα κανω και αλλη δοση....συγχαρητηρια...εβαλα λιγοτερη ζαχαρη σημερα γιατι ηταν πολυ γλυκα τα κυδωνια......να σαι καλα φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή