Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΡΑΤΖΙ


1 κιλό νεράτζια
1,5 -2 κιλά ζάχαρη(αναλογως πόσο γλυκό το θέλουμε)
Χυμός από 1 λεμόνι
Πλένουμε καλά τα νεράτζια και τα ξυνουμε ελαφρα στον ψιλο τριφτη
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε μέσα τα νεράτζια
Τα βράζουμε 15 λεπτά,πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασια 3-4 φορές μέχρι μα ξεπικρίσουν
Αφού δοκιμάσουμε και δούμε ότι ξεπίκρισαν,τα βάζουμε μέσα σε κρύο νερό
Μόλις κρυώσουν,τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την σάρκα
Περνάμε τη σάρκα από τον μύλο λαχανικών,και τη φλούδα από το μούλτι(η την ψιλοκόβουμε)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό από τα νεράτζια ,τις ψιλοκομμενες φλούδες,τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό
Βραζουμε σε μέτρια στην αρχή φωτιά και μετά δυναμώνουμε προσέχοντας πάντα να μη μας κολλήσει
Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού
Μόλις δέσει η μαρμελάδα την αποθηκεύουμε σε καθαρά βαζάκια βιδώνουμε καλά τα καπάκια και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου