Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ΤΟΥΡΣΙ


ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ΤΟΥΡΣΙ
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1/2 λίτρο ξύδι λευκό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 2  πιπεριές φλωρίνης
  • Άλμη(2 λιτρα νερό,3 κουτάλια χοντρο αλάτι,3 κουτάλια ζάχαρη)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε σε βραστό αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε για 2΄και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι.
  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε την άλμη, το ξύδι και προσθέτετε την κανέλα, την  πιπεριά Βράζετε για 8΄
  • Τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια σφιχτά μέσα σε βάζα προσθέτοντας από 1 φύλλο δάφνης και τους κοκκους πιπεριού
  • Γεμίζετε με το βρασμένο ξυδόνερο και το ελαιόλαδο και κλείνετε ερμητικά.Αναποδογυριζετε τα βάζα όσο είναι ζεστά.
  • Τα διατηρείτε σε σκοτεινό μέρος και τα καταναλώνετε μετά από 10 ημέρες


Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου