Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ

Λικέρ βύσσινο
  1 κιλό βύσσινα
  1 λίτρο κονιάκ η γράπα
  1 κιλό ζάχαρη
  4 - 5 καρφάκια γαρίφαλο
  1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας

Πλένω και σκουπίζω τα βύσσινα και πετάω τα κοτσάνια τους. Τα ρίχνω όλα σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτω το αλκοόλ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κλείνω το βάζο
Το αφήνω σε μέρος ηλιόλουστο για 40-50 ημέρες
Ανακινώ κατά διαστήματα το βάζο για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σουρώνω το ποτό. Το μοιράζω σε μπουκάλια και τα κλείνω καλά. Τα διατηρώ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου