Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΛΤΣΑ(ΠΕΛΤΕΣ)ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


ΣΑΛΤΣΑ(ΠΕΛΤΕΣ)ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


2 κιλά πιπεριές Φλωρίνης
1 κ. σούπας κόκκινο πιπερι
4 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. γλυκού αλάτι
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)


 Πλένουμε καλά τις πιπεριές
 Τις βράζουμε σε ελάχιστο νερό (στον ατμό) και μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από τον αποφλοιωτή 3-4 φορές για φύγουν τα σπορια και οι φλούδες. Αδειάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα πλατιά και προσθέτουμε το λάδι , αλάτι, πιπέρι και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη ( στο τέλος την αφαιρούμε).

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Aποθηκεύουμε  όσο είναι ζεστό σε γυάλινα βάζα και τα σφραγίζουμε.Aναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν

Φυλάσσονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος....όταν ανοιχτούν τα διατηρούμε στο ψυγείο φροντίζοντας πάντα να καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου