Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΤΟΥΡΣΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
1 κιλο μανιταρια
1 κουπα λευκο ξυδι
2 κουταλιες ζαχαρη
1 κουταλια σουπας κοκκους πιπερι
3 φυλλα δαφνης
Λιγο δεντολιβανο
Λιγο θυμαρι
3 σκελιδες σκορδο
1 πιπερια φλωρινης
Αλμη(υπολογιζουμε περιπου για την αλμη για 1 λιτρο νερο 1,5 κουταλια χοντρο αλατι.Βαζουμε στην κατσαρολα το νερο να ζεσταθει και ριχνουμε το αλατι .Μολις λιωσει σβηνουμε τη φωτια.Ελεγχος αλμης:Πλενουμε ένα φρεσκο αυγο. Τοποθετούμε το αυγό στην κατσαρόλα κι εφόσον επιπλέει, η άλμη είναι έτοιμη. Αν όχι, προσθέτουμε κι άλλο αλάτι.Αναλογία αλατιού-νερού είναι όταν το αυγό δεν βουλιάξει και η μύτη του εξέχει από το νερό με διάμετρο περίπου 1 εκατοστό.)

Πλενουμε και καθαριζουμε τα μανιταρια
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βραζουμε την αλμη,το ξυδι,τη ζαχαρη,το σκορδο για 2 λεπτα.
Κατοπιν προσθετουμε και τα μανιταρια κομμενα
Βραζουμε για αλλα 6 λεπτα
Μετα το βγαζουμε από τη φωτια και τα τοποθετουμε στα βαζα.Προσθετουμε και τους κοκκους από το πιπερι,το δεντολιβανο,το θυμαρι,τη δαφνη και την κοκκινη πιπερια.Γεμιζουμε τα βαζα με το ξυδονερο και σφραγιζουμε με το καπακι.
Τα βαζουμε στο ψυγειο και τα αφηνουμε 2 εβδομαδες να δεσουν οι γευσεις πριν τα χρησιμοποιησουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου