Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Μαρμελάδα καρπούζι η ρουμπινένια


Μαρμελάδα καρπούζι η ρουμπινένια

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από φλούδα και κουκούτσια
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξινό
2 κλωνάρια αμπαρόριζα
 



Σε ένα μπωλ βάζουμε το καρπούζι και με τα χέρια μας το πολτοποιούμε ελαφρά.
Τα στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά
Το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα σε χαμηλη θερμοκρασία (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη)
Μόλις λιώσει η ζάχαρη δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει(περίπου 1 ώρα)
Προσοχή όταν αρχίσει να δένει πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει
Προς το τέλος ρίχνουμε το ξινό και την αμπαρόριζα ,βράζουμε λίγο ακόμη,αφαιρούμε την αμπαρόριζα και αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει
Όταν κρυώσει ελέγχουμε το δέσιμο ,αν μας ικανοποιεί το αποθηκευουμε σε βαζακια,αν όχι τότε βράζουμε λίγο ακομη
Είναι πραγματικά το κατι άλλο!
Αρωμα,χρώμα,γεύση!
Καλή επιτυχία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου