Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΦΡΑΟΥΛΑ,γλυκο του κουταλιου και μαρμελαδα



Ισως η πιο αγαπημένη μαρμελάδα όλων
ΥΛΙΚΑ :
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

1 κιλό φράουλες
700 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. Ξινό η ο χυμός από ένα λεμόνι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι
Τις κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη
Στην αρχή μέχρι να λιωσει η ζάχαρη έχουμε τη φωτιά μας χαμηλά
ΜΟΛΙΣΛΙΏΣΕΙ...
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατευοντας για να μην κολλήσει
Μόλις δέσει ,προσθέτουμε το ξινό ,σβήνουμε τη φωτιά και αφού σκεπάσουμε με μια πετσέτα ,την αφήνουμε μέχρι την επόμενη ημέρα
Την άλλη μέρα την ελεγχουμε και βλέπυμε αν δεν έχει δέσει καλά την ξαναβράζουμε έως .οτου δέσει
Εγώ για να είμαι σίγουρη ότι έδεσε βάζω λιγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι στο ψυγείο (για να κρυώσει γρήγορα)
Ευκολη και πεντανόστιμη μαρμελάδα




ΓΛΥΚΌ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
3 κουτ.ξινό η χυμός από 1 λεμόνι
1 ποτηρι νερό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
 


Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες
Γεμίζουμε ένα μπωλ με νερό και ρίχνουμε μέσα τα 2 κουτ. Ξινό και ανακατευουμε καλά να διαλυθεί
Προσθέτουμε τις φράουλες και αφήνουμε έτσι 2-3 ώρες


Τις τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε  μέχρι να δέσει πολύ .
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φράουλες και


Ρίχνουμε μέσα το ξινό  και τη γλυκόζη ,ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε τη φωτιά

Σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι την άλλη μέρα
Την επομένη μέρα ,με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φράουλες και ξαναδένουμε το σιρόπι πολύ.
Προσθέτουμε τις φράουλες και σβήνουμε τη φωτιά .
 


Σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και την άλλη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία  μέχρι να δέσει το σιρόπι μας
(Αυτο γίνεται επειδή η φράουλα έχει την ιδιότητα να βγάζει διαρκώς νερό)
Αποθηκεύουμε σε βαζο και απολαμβανουμε με το παγωτό μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου