Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ROSA CENTIFOLIA Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο


Ηρθε ο Μάιος,και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το πιο αρωματικό γλυκό του κουταλιού

ΥΛΙΚΑ:
100 γρ.ροδοπέταλα από μαγιάτικο τριαντάφυλλο
200-250 γρ ζάχαρη (πόσο γλυκό το θέλετε)
1 κουταλάκι ξινό η χυμός από 1 λεμόνι
1,5 ποτήρι νερό


Μαζεύουμε τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα χωρίς να τα χαλάσουμε(μαζί με το κοτσάνι)
Κρατώντας με το ένα χέρι το κοτσάνι,προσεκτικά με το άλλο χέρι τραβάμε μαλακά τα ροδοπέταλα(σε ματσάκι).Αφού τα τραβήξουμε παίρνουμε ένα ψαλίδι και κόβουμε το άσπρο μέρος (γιατί πικρίζει)που υπάρχει στη βάση του ροδοπέταλου.Κάνουμε το ίδιο σε όλα τα τριαντάφυλλα.Τα ζυγίζουμε.


Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 100γρ.καθαρά.
Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και βάζουμε 200-250γρ ζάχαρη.Τρίβουμε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη έως ότου υγρανθούν όλα.Τα αφήνουμε έτσι για 2 ώρες.
Προσθέτουμε 1,5 ποτηρι νερο και βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να δέσει το γλυκό ανακατευοντας συχνά.Προσοχή να μην κολλησει
γιατί δένει σχετικά γρήγορα.Μόλις δέσει προσθέτουμε 1 κουταλάκι ξινό η το χυμό από 1 λεμόνι.
Θα δούμε να αλλάζει το χρώμα σε γλυκό φουξ
Αποθηκευουμε σε μικρό βαζάκι και το απολαμβάνουμε με παγωτο καιμάκι η στραγγιστό γιαούρτι!!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου