Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4-5 αυγά
5 φλ.καφέ αλεύρι
4 φλ.καφέ ζάχαρη
1 μπεικιν
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ:
¾ φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκου κανέλα
4 κουταλιές σούπας βιτάμ
4 μήλα
Προαιρετικά σταφίδες και καρύδια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη,προσθέτουμε το αλεύρι,το μπεικιν και τη βανίλια.Θα γίνει ένας πηχτός χυλός
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με την κανέλα
Βάζουμε το μισό βιτάμ στο ταψί και το λιώνουμε λίγο στο φούρνο
Μόλις λιώσει το βούτυρο,ρίχνουμε 2 κουταλιές από το ζαχαροκάνελο,βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη
Καθαρίζουμε τα μήλα.Τα κόβουμε μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε στη σειρά  στο ταψί,πανω στο βούτηρο.Πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και τα καρύδια



Ρίχνουμε τον χυλό από πάνω,στρώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ,στον αέρα,για ¾ της ώρας
Βγάζουμε το ταψί μας.Παίρνουμε μία πιατέλα μεγάλη όσο το ταψί ,τη βάζουμε επάνω στο γλυκό και αναποδογυρίζουμε



Και απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου