Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΗ ΡΙΚΟΤΑ ¨Η ΑΝΘΟΤΥΡΟ


ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΥΡΑΚΙ

Θα χρειαστούμε:

 1 λίτρο γάλα  πλήρες

½ φλυτζ.του καφέ λευκό ξύδι  η χυμό λεμονιού




Βάζουμε το γάλα να βράσει

Μόλις αρχίζει και βράζει αποσυρουμε απο τη φωτια και ρίχνουμε μέσα το ξύδι η το χυμό λεμονιού και ανακατευουμε

Βλέπουμε ότι το γάλα μας αρχίζει να κόβει




Παίρνουμε μία τσαντίλα η πυκνό τούλι ,ότι εχουμε στο σπίτι,τη βάζουμε σε ένα τρυπητό,και ρίχνουμε μέσα την τυρομάζα.


Σφιγγουμε καλά την τσαντίλα και αφήνουμε να στραγγίξει για 1 ώρα.


Ελέγχουμε πόσο εσφιξε το τυράκι μας και αν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την τσαντίλα και το τρώμε ανάλατο με μέλι.


Αν το θέλουμε αλμυρό .όταν βράζουμε το γάλα προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Γίνεται περίπου 200 γρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου