Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ




ΥΛΙΚΑ:

·         1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 500 γραμ.

·         2 κούπες καρυδοψιχα

·         250 γραμ. βούτυρο γάλακτος 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

1 ½ λίτρο γάλα

11/4 κούπες νισεστέ

2 κούπες ζάχαρη
4 βανίλιες
3 αυγά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
4 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Χυμός από 1 λεμόνι
ΣΑΝΤΙΓΙ:
1 κουτί κρέμα γάλακτος 300 γρ.χτυπημένη με 1 κούπα ζάχαρη άχνη
 


Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αφού ξεφτίσουμε καλά το καταίφι το βάζουμε στο ταψί και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 Βράζουμε το σιρόπι  για 10 λεπτά(από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός),και ποτίζουμε το χλιαρό καταίφι μας.

Μόλις πιει το σιρόπι απλώνουμε και την καρυδόψιχα


Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα να βράσει

Το υπόλοιπο γάλα το χτυπάμε μαζί με τα αυγά,τη ζάχαρη ,τις βανίλιες και το νισεστέ

Μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει ,ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας ανακατεύοντας συνέχεια, για να μη σβολιάσει ,μέχρι να πήξει


Απλώνουμε την κρέμα στο καταίφι


Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας δυνατά την κρέμα γάλακτος με την άχνη .(Για να πετύχει η σαντιγί μας καλό είναι το μπολ να είναι παγωμένο)

Την απλώνουμε επάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!

ΓΙΟΡΤΙΝΟ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου