Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΛΟΠΟΥΓΚΑΚΙΑ


Θα χρειαστούμε:
2 φύλλα σφολιάτας
Γέμιση:
1 βαζάκι 300 γρ. μαρμελάδα μηλο
1 φλ.του καφέ καρυδια κοπανισμένα
1 φλ.του καφέ σταφίδα
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ,ανακατεύοντας όλα τα υλικά
Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 12 τετράγωνα κομματάκια
Παίρνουμε ένα ένα κομματακι και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι από τη γέμιση
Κλείνουμε το κομμάτι ενώνοντας τις γωνίες σαν πουγκί
 



Στρίβουμε το πουγκάκι μία φορά
Αφού τα ετοιμάσουμε τα τοποθετούμε σε λαδόκολα στο ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά



Μόλις ψηθούν τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη


Οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολα γιατί η μαρμελάδα λερώνει το ταψί.


Αν δεν έχουμε μαρμελάδα μήλου ,μπορούμε να φτιάξουμε τη γέμιση με 3 μήλα,καθαρισμένα και τριμμενα στον τρίφτη ,και να βράσουμε το φρούτο με ½ φλ. ζάχαρη.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου