Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ:300γρ. βούτυρο αγελαδινό η πρόβειο
                                                         1 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
                                                          2 κρόκοι αυγών
                                                          6-7 φλ.τσαγιού αλεύρι
                                                         2 κουτ.γλυκού μπέικιν
                                                         1/2 φλ.καφέ κονιακ
                                                         1 φλ.τσαγιού αμύγδαλα
                                                          άχνη για το πασπάπαλισμα  
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στο φούρνο και τα καβουρτίζουμε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά

  Χτυπάμε για 20 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει
Προσθέτουμε τους κρόκους,το κονιάκ
Βάζουμε και το αλεύρι με το μπέικιν λίγο-λίγο έως ότου η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια
Ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα(είτε ολόκληρα είτε σπασμένα)και ανακατεύουμε καλά
Πλάθουμε μπαλίτσες ,τις πατάμε ελαφρά με το δάκτυλο και τις τοποθετούμε σε λαδόκολα στο ταψί
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Γίνονται περίπου 2 ταψιά
Αδειάζουμε σε ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη
Η δόση ειναι μικρή ,μια πιατέλα.
Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!


1 σχόλιο: