Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΦΡΑΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Μοσχοβόλησε το σπίτι φρεσκοψημένο ψωμάκι!

Χρησιμοποιησα 2 κιλα αλευρι ,1,5 πακετακι  φρεσκιας μαγιας,2 κουταλακια αλατι,4 κουταλακια ζαχαρη,1 φλ.του καφε ηλιελαιο και  χλιαρο νερο οσο σηκωσει

Πρωτα διελυσα σε ενα ποτηρι χλιαρο νερο τη μαγια,το αλατι και τη ζαχαρη.Αφου διαλυθηκαν ,εριξα το αλευρι μου ,το ηλιελαιο,και ζυμωνα συμπληρωνοντας χλιαρο νερο ,μεχρι η ζυμη να γινει μαλακη και ελαστικη.Μετα σκεπασα  το ζυμαρι μου με μια πετσετα και το αφησα να φουσκωσει για 1 ωρα.Ξαναζυμωσα με λιγο αλευρι,το εκοψα σε 3 μπαλιτσες και αφου επλασα τα καρβελια τα τοποθετησα μεσα σε φορμες .Χρησιμοποιησα και λαδοκολα για να αποφυγω την υπερχειληση της ζυμης.Τα σκεπασα παλι για αλλη 1 ωρα.........

Και φουσκωσαν τελεια!

Αφου προθερμανα τον φουρνο μου στους 250 βαθμους εβαλα μεσα τις φορμες στο πρωτο(απο κατω) ραφι του φουρνου.Μετα απο 15 λεπτα  χαμηλωσα στους 220 βαθμους και εψησα για αλλα 20 λεπτα.......

Το αποτελεσμα !!!!!!!!!!!!!!!!!

3 Καρβελια ζεστο ψωμι!!!!!!!!!!!

Νοστιμοτατο!!!!!!!!!!!1




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου