Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Μπισκοτάκια βουτύρου

Μπισκοτα βουτύρου
 1)1/2  κιλό βούτυρο
 2) 7 κροκοι αυγών
 3)2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
 4)2 βανίλιες
 5) 1 σφηνάκι κονιάκ η λικέρ
 6) 1 κιλό αλεύρι
 7)1 μπεικιν
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
Προσθέτουμε ενα-ενα τα αυγά  ανακατεύοντας μαλακά
Ρίχνουμε τη άχνη,το κονιάκ,και τις βανιλιες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο-λίγο  ζυμώνοντας
Το ζυμάρι μας πρέπει να είναι μαλακό και θρυμματιστό
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτα και συγχρόνως αναβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμους
Αφου βγαλουμε το ζυμάρι μας,πλάθουμε μπαλίτσες ,και τις πατάμε ελαφρά η αν εχουμε κουπ τις κόβουμε σε διάφορα σχήματα
Βάζουμε στο ταψί λαδόκολα και με μία σπάτουλα παίρνουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί( οχι πολύ κοντά) γιατί φουσκώνουν
Ψηνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας
Προσοχή ,πρέπει να κρυώσουν καλά και μετά τα ξεκολάμε απο τη λαδόκολα (γιατί θρυμματίζονται)
Μετά είτε τα αφήνουμε σκέτα μπισκότα ,είτε βάζουμε ανάμεσα μαρμελάδα και τα κάνουμε πτι φουρ
Γινονται περίπου 80 μπισκότα


m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου