Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

πελτές κυδώνι


 Χρώμα!!!!!!!!!!!!!!!
Γεύση!!!!!!!!!!!
Απόλαυση!!!!!!!!!!
Ας  τον φτιάξουμε......
Ο πελτές γίνεται από τις φλούδες του κυδωνιού!
Αφού φτιάξουμε το γλυκό του κουταλιού τις φλούδες δεν θα τις πετάξουμε.
Παίρνουμε τις φλούδες από τα κυδώνια ,(αφου τα πλύνουμε καλά),τα κουκούτσια και ότι μας έμεινε από τα κυδώνια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και      τ'αφήνουμε να βγάλουν  την πηκτίνη τους έως   την άλλη ημέρα.Βάζουμε το τρυπητό μας μέσα σε μια  κατσαρόλα και στραγγίζουμε πιέζοντας τον πολτό να βγάλει όλους τους χυμούς του
  Παίρνουμε τώρα ένα τούλι διπλωμένο στα τέσσερα και στραγγίζουμε το χυμό μας (μπορούμε να βάλουμε και βαμβάκι ανάμεσα στο τούλι για περισσότερη διαύγεια).Βράζουμε το χυμό μέχρι να μεινει περίπου στα 3/4 Μετράμε το χυμό που μας έμεινε με ένα φλυτζάνι.Οσα φλυτζάνια χυμού έχουμε θα προσθέσουμε τη μισή ζάχαρη.Αν δηλαδή έχουμε 4 φλυτζάνια χυμό θα βάλουμε 2 φλυτζάνια ζάχαρη.Στίβουμε 1 λεμόνι και το ρίχνουμε στο χυμό μας.
                                                                                  
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει καλά .Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε εως την επόμενη μέρα.Ελέγχουμε το σιρόπι ,πρέπει να έχει πήξει πολύ.Αν δεν έχει πήξει πολύ το ξαναβράζουμε. Βάζουμε τον πελτέ μας "η σε μικρά ατομικά μπολάκια "η σε φόρμα .Ρίχνουμε μέσα μερικά καθαρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά) και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.Και όποτε έχουμε επιθυμία για γλυκάκι κάνουμε επιδρομή στο ντουλάπι
Εύκολο και νόστιμο!!!!!!!!!!!!
Ο πελτές στην εμφάνιση μοιάζει με το ζελέ.
Ενα γλυκάκι που διατηρείται για πολύ καιρό.
Προσοχή να μην σας κρυώσει γιατί δεν θα μπορέσετε να το βάλετε στα μπολάκια(αν πάλι σας κρυώσει ,δεν έγινε και τίποτα το ζεσταίνετε ελαφρά και το βάζετε στα μπολάκια)
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου