Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

γλυκό του κουταλιού μανταρινάκι

  • 1 κιλό μανταρινάκια μικρά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • αμύγδαλα καθαρισμένα και ασπρισμένα(προαιρετικά)
  • χυμός από 1 λεμόνι "η
  • 1 κουταλιά γλυκόζη
  • Πλένουμε καλά τα μανταρινακια.Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφού βράσει ρίχνουμε μέσα τα μανταρινάκια και τα αφήνουμε μέσα εως ότου αρχίζει να βράζει πάλι το νερό.Μετά τα
αδειάζουμε μέσα σ΄ενα τρυπητό και ρίχνουμε πάνω τους κρύο νερό.Τα καθαρίζουμε από την πλευρά που ήταν ο κοτσάνι με ένα μαχαιράκι και τα τρυπάμε μέχρι την άλλη πλευρά.Ξαναβραζουμε νερό και ζεματάμε πάλι τα μανταρινάκια και μετά πάλι τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.Αυτό το κάνουμε τρεις φορές για να ξεπικρίσουμε τα μανταρινάκια μας.Δοκιμάζουμε λίγη φλούδα για να σιγουρευτούμε οτι ξεπίκρισαν.Τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα,ρίχνουμε πάνω τη ζάχαρη και το νερό,και τα αφήνουμε μερικές ώρες εως να λιωσει η ζάχαρη.Ανάβουμε τη φωτιά και
βράζουμε το γλυκ'ο μας εως οτου δέσει.
Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα να βγάλει τα νερά του.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα μανταρινάκια μας από την κατσαρόλα και βάζουμε το αμυγδαλάκι στην τρύπα που είχαμε ανοίξει Βράζουμε πάλι το σιρόπι ,Ρίχνουμε τη γλυκόζη η το χυμό λεμονιού και συνεχιζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει.Ρίχνουμε μέσα τα μανταρινάκια,βράζουμε πάλι για λίγο και μετά τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια,κλείνουμε σφιχτά τα καπάκια και ανποδογυρίζουμε για να σφραγίσουν.
                                                                                     Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. το φτιάχνω δεύτερη φορά.... Ελπίζω να εχω την ιδια επιτυχία ..ειναι για το εστιατοριο μας ..!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή