Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ


Παιρνουμε 1 λαχανο και αφου το ψιλοκοψουμε το τριβουμε με 1 κουταλια σουπας αλατι

 Το αφηνουμε μιση ωρα να βγαλει τα υγρα του.Συγχρονως ψιλοκοβουμε  2 πιπεριες φλωρινης,1 πρασινη πιπερια,4-5 καροτα,2 κλωναρια σελινο,1 σκελιδα σκορδο,και τα προσθετουμε στο λαχανο.
Προσθετουμε 1/2 κουταλακι μαυρο πιπερι,1/2 κουταλακι μπουκοβο,1 κουταλια σουπας ριγανη και 1/2 κουπα λευκο ξυδι.Τα ανακατεβουμε καλα και τα αφηνουμε 15 λεπτα.
Βαζουμε λιγο νερο σε 1 ταψι και αφου αναψουμε το φουρνο στους 200 βαθμους ,βαζουμε μεσα τισ πιπεριες και τις ψηνουμε ελαφρα,μονο να μαραθουν.Τις βγαζουμε απο το φουρνο και τις στραγγιζουμε.Παιρνουμε μια μεγαλη κατσαρολα και βαζουμε μεσα 0,700 λιτρο ηλιελαιο.τοποθετουμε σε αναμενο ματι και αφου ζεσταθει το λαδι λιγο ,αρχιζουμε και ριχνουμε κουταλια-κουταλια το μιγμα του λαχανου,μεχρι να τελειωσει.Μολις μαραθει το αποσυρουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει.Προσθετουμε αλλη 1/2 κουπα λευκο ξυδι.Ανακατευουμε καλα.Παιρνουμε μια-μια πιπερια και τη γεμιζουμε με το μιγμα μας.Αφου τελειωσουμε, τα υγρα που εμειναν  τα χυνουμε επανω στις πιπεριες μας.Φροντιζουμε να σκεπαστουν οι πιπεριες μας καλα.Αν δεν φτανουν τα υγρα συμπληρωνουμε με λαδι και ξυδι

Μπορουμενα αυξομοιωσουμε το αλατι και το ξυδι αναλογα με τα γουστα μας.


Ειναι πεντανοστιμες!!!!!!!!!!!!!

Συντηρουμε στο ψυγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου