Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΤΖΙ


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φλούδες νερατζιού
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμός από 1 λεμόνι
·        Πλένουμε  καλά τα νεράτζια
·        Τα κόβουμε στα 4 η στα 6 και  βγάζουμε προσεκτικά τις φλούδες προσέχοντας να μην τις χαλάσουμε
·        Παίρνουμε μια βελόνα χοντρή  με κλωστή και την περνάμε στις φλούδες αφου τις τυλίγουμε μία μία σε ρολό
·        Μόλις τελειώσουν όλες οι φλούδες μας,δένουμε τις δύο ακρες της  κλωστής για να μη μας φύγουν
·        Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα νεράτζια
·        Τα βράζουμε για 15 λεπτά και μετά τα ρίχνουμε σε άφθονο κρύο νερό
·        Επαναλαμβάνουμε 3  φορές τη διαδικασία ξεπικρίσματος
·        Δοκιμάζουμε μία φλουδίτσα να δούμε αν ξεπίκρισε
·        Αν μας αρέσει, στραγγίζουμε τα νεράτζια και τα αφήνουμε για μισή ώρα πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν
·        Βάζουμε τα 2 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα να βράσει
·        Βράζουμε για 10 λεπτά
·        Ρίχνουμε μέσα τα νεράτζια αφου προηγουμενως εχουμε αφαιρέσει την κλωστή
·        Βράζουμε άλλα 15 λεπτά( από την στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός)
·        Κλείνουμε τη φωτιά ,σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα να βγάλουν τα υγρά τους
·        Την επόμενη μέρα ελεγχουμε το σιρόπι και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει
·        Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού
·        Τα βάζουμε ζεστά  σε καθαρά ,αποστειρωμένα βαζάκια,κλεινουμε τα καπάκια προσέχοντας να μην καούμε ,και τα γυρνάμε ανάποδα να σφραγίσουν  μέχρι να κρυώσουν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου